Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Patrick Doyle - Interview
Score 125, 23 12 2005Patrick Doyle: Componist van het jaar - Verschenen in Score 125, december 2002

Ook Patrick Doyle was te gast in Gent en, zoals zou blijken tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards, niet voor niets. Voor zijn laatste score - Gosford Park - ontving hij de prijs voor de beste filmcomponist van het jaar. Tijdens een kort onderhoud eerder die dag vertelde hij dat hij momenteel bezig is met de score voor de film Secondhand Lions, een drama met Michael Caine en Haley Joel Osment. Deze jeugdfilm is een kolfje naar zijn hand aangezien hij graag voor een film wilde werken die vooral bestemd is voor jonge mensen, net zoals A Little Princess dat zeven jaar geleden was. Doyle heeft vier kinderen in de leeftijd van 8 tot 20 jaar en doet graag enige moeite om een geschikte film voor hen uit te zoeken.

Op onze vraag of hij is benaderd voor Harry Potter III (met Alfonso Cuarón, de regisseur van deze film, werkte hij samen voor A Little Princess) bleef Doyle erg op de vlakte. Snel benadrukte hij dat het lastig is voor een regisseur om de juiste componist te vinden. Naast voornoemde score is hij van plan om in Londen concerten te geven met muziek uit zijn films.

De kleine, van activiteit bruisende Doyle kan humoristisch uit de hoek komen. Zijn vage ontkenning over deelname aan Harry Potter III werd gevolgd door een lach en een grijns. En na afloop van het Fenton/Delerue-concert ’s avonds grapte hij over dit Concert of the Three Georges. Hij bedoelde met het illustere drietal natuurlijk George Fenton, Georges Delerue en George Martin. De kleine Schot heeft duidelijk lol in het leven.

Paul S.

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 125
Andere artikelen:
Seminar filmmuziek - Verslag
Boekbespreking - Q - The Autobiography of Quincy Jones
Jean-Claude Petit - Interview
Patrick Doyle - Interview
Omniversum Festival - Verslag
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy