Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Marvin Hamlisch - In memoriam
Score 170, 09 03 2013PLAATJESBOEK MET MUZIEK

Op 6 augustus van dit jaar overleed op 68-jarige leeftijd componist Marvin Hamlisch. De veel gelauwerde componist van bekende scores als The Way We Were, The Spy Who Loved Me, Sophie's Choice en zijn welkome comeback The Informant! was een wonderkind dat al op zevenjarige leeftijd werd toegelaten tot de prestigieuze Juilliard School of Music in New York. Vlak na zijn dood verscheen een kleurrijk geïllustreerd boek dat leuk is voor kinderen, maar natuurlijk net zo goed voor ouderen.

Hamlisch was de enige filmcomponist die tweemaal werkte met regisseur Woody Allen (voor diens vroege films Take the Money and Run en Bananas), talloze pakkende liedjes schreef waaronder The Way We Were en ook muziek voor de populaire musical A Chorus Line schreef. Zijn comeback met The Informant! in 2009 werd door iedereen verwelkomd als een aangename terugkeer naar ambachtelijke, welluidende filmmuziek. Helaas bleef het bij deze ene film en kwam een tweede carrière als filmcomponist niet van de grond.

Marvin Makes Music heet het plaatjesboek. Hamlisch zelf schreef de geestige tekst die verhaalt over een kleine jongen - Marvin natuurlijk - die al op zeer jonge leeftijd zijn eigen liedjes achter de piano speelt. Zijn ouders pronken graag met hun wonderkind en willen graag dat hij zijn pianotalent perfectioneert door muziek te spelen van Ludwig en Wolfgang wat de kleine Marvin niet ziet zitten. Liever leeft hij zich in eigen composities uit. Op een dag gaat hij met zijn vader naar een gerenommeerde muziekschool om er auditie te doen ........

Wat is een boek over een briljant componist zonder echte muziek? Bijgesloten zit een cd (3:17) met het liedje The Music in My Mind, een onvervalst Hamlisch-liedje op tekst van Rupert Holmes. Het deuntje veraangenaamt het bewonderen van de afbeeldingen in hoge mate en voor eenieder die nog niet wist dat dit verhaaltje autobiografisch is wordt het hoog tijd het boek aan te schaffen en kennis te nemen van de beginjaren van een wonderlijk componist. De tekeningen van Jim Madsen zijn zowel grappig als aandoenlijk, nee: ze zijn een lust voor het oog.

Marvin Makes Music. Marvin Hamlisch (tekst) en Jim Madsen (illustraties). Dial Books, New York, 2012. ISBN 978-0-8037-3730-3, 32 blz. Prijs: € 15,99 (Bol.com).

PS

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 170
Andere artikelen:
Boekbespreking - Vrouwelijke / mannelijke filmmuziek
Marvin Hamlisch - In memoriam
Ennio Morricone - Concertverslag
Bart Westerlaken - Interview
Christopher Young - Interview
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy