Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Media Ventures - Portret
Score 117, 16 02 2006





Verschenen in Score 117, december 2000

Eind jaren ‘80 had Hans Zimmer de ideologische opvatting dat er miljoenen onontdekte componisten rondzwierven over de wereld. Hij richtte samen met producent Jay Rifkin een studio op waar divers muzikaal talent een kans kon krijgen. Inmiddels is Media Ventures een bedrijf waar tientallen componisten, arrangeurs en producenten samenwerken. De gezamenlijke discografie van Media Ventures is een indrukwekkende lijst gevuld met veel bekende titels. Bij deze een greep uit de componisten en hun werken.

Jeff Rona

De componist van White Squall is een heuse synthesizervirtuoos. Hij schrijft columns voor het tijdschrift Keyboard en heeft diverse boeken over MIDI op zijn naam staan. MIDI is een methode waarbij een keyboard op een pc wordt aangesloten om muziek op te nemen, te arrangeren en terug te spelen. Tevens heeft Rona een aantal boeken geschreven over het componistenvak. Bij Media Ventures werkt hij veel achter de schermen als arrangeur en instrumentalist, want behalve keyboard bespeelt hij ook verschillende fluiten. Hij is wekelijks te horen op tv met zijn muziek voor Chicago Hope. Zijn laatste filmscore heet In Crowd.

Harry Gregson-Williams

Een echte komiek is deze Harry Gregson-Williams. Op zijn naam staan tal van komedies waarvan The Borrowers, Antz en Chicken Run de bekendste. Laatste twee genoemde heeft hij samen met John Powell geschreven. Gregson-Williams heeft ook samen met Hans Zimmer de muziek voor het filmdrama Smilla’s Sense of Snow gemaakt. Deze score heeft hem op de spreekwoordelijke kaart gezet. Na een muzikale opleiding gaf Gregson-Williams les aan kinderen, vertoefde een tijdje in Egypte en zocht begin jaren ‘90 Stanley Myers op in Londen. Hij arrangeerde en orkestreerde muziek voor Myers en later ook voor Zimmer.

Mark Mancina

Deze componist heeft het Media Ventures-nest inmiddels verlaten en heeft sindsdien scores geschreven voor Return to Paradise en Tarzan. Toen hij nog onder Zimmers vleugels verbleef, schreef hij muziek voor Con Air en Bad Boys. Zijn grote doorbraak kwam met Speed van Jan de Bont. Oorspronkelijk wilde De Bont Zimmer hebben, maar die was te druk bezig met andere soundtracks. Mancina wist de klus naar tevredenheid te klaren, waarna Twister en Speed 2 volgden. Zijn nieuwste soundtrack is voor de actiefilm Bait. Ook Mancina is wekelijks te horen op tv tijdens The Outer Limits, waarvoor hij een thema componeerde.

John van Tongeren

De episodemuziek van The Outer Limits is geschreven door John van Tongeren. De muzikale autodidact arrangeerde muziek voor bands als Chicago, The Pointer Sisters en Jeff Beck. Hij werd begin jaren ‘90 door Zimmer uitgenodigd om mee te werken aan Millennium, een wereldmuziekproject. Hij heeft Media Ventures daarna niet meer verlaten en heeft muziek gemaakt voor Poltergeist: The Legacy en werkte samen met Mark Mancina aan Speed 2.

Peter S.


Media Ventures discografie


Antz (1998) Harry Gregson-Williams & John Powell
Catalogue Number: 7243-5-56792-2-2
Label: Angel Records 

Armageddon (1998)  Trevor Rabin
Catalogue Number: CK 69689
Label: Columbia/Sony Soundtrax 

Borrowers, The (1997)  Harry Gregson-Williams
Catalogue Number: CD 53125
Label: Mojo Trax 

Chicago Hope (1997)  Jeff Rona & Mark Isham
Catalogue Number: 290.25.014
Label: Sonic Images 

Chicken Run (2000)  John Powell & Harry Gregson-Williams
Catalogue Number: 09026-63702-2
Label: RCA Victor 

Con Air (1997)  Trevor Rabin & Mark Mancina
Catalogue Number: HR-62099-2
Label: Hollywood Records 

Deceiver (Liar) (1998) Harry Gregson-Williams 
Catalogue Number: 
Label

Deep Blue Sea (1999)  Trevor Rabin
Catalogue Number: 302-066-063-2
Label: Varèse Sarabande 

Disney - Millennium Celebrations (1999)  Gavin Geeenaway
Catalogue Number: 60659-7 
Label: Disney 

Endurance (1999)  John Powell
Catalogue Number: 09026-63482-2
Label: RCA Victor 

Enemy of the State (1998)  Trevor Rabin & Harry Gregson-Williams
Catalogue Number: 0102002HWR
Label: Hollywood Records 

Face/Off (1997)  John Powell
Catalogue Number: 
Label: Hollywood Records 

Forces of Nature (1999)  John Powell
Catalogue Number: 
Label: Agency Promo 

Gone in 60 Seconds (2000)  Trevor Rabin & Various
Catalogue Number: 
Label: Varèse Sarabande 

Home Alone 3 (1997)  Nick Glennie-Smith & Others
Catalogue Number: 
Label: Hollywood Records 

Jack Frost (1998)  Trevor Rabin and Others
Catalogue Number: 
Label: Polygram 

The Man in the Iron Mask (1998)  Nick Glennie-Smith
Catalogue Number: 74321-56492-5 
Label: Milan Records 

Moll Flanders (1995)  Mark Mancina
Catalogue Number: 452-485-2 
Label: London/Decca Records

Money Train (1995)  Mark Mancina
Catalogue Number: BK-67419
Label: Epic Soundtrax 

The Replacement Killers (1998)  Harry Gregson-Williams
Catalogue Number: 
Label: Varèse Sarabande 

Return to Paradise  (1998)  Mark Mancina 
Catalogue Number: VSD 5964
Label: Varèse Sarabande 

Speed - The Score (1994)  Mark Mancina
Catalogue Number: 11020-2 
Label: Fox/Arista Records 

Tarzan (1999)  Mark Mancina & Phil Collins
Catalogue Number: 0106702DNY
Label: Disney Records

Twister - The Score (1996)  Mark Mancina
Catalogue Number: 82954 
Label: Atlantic Classics 

White Squall (1996)  Jeff Rona
Catalogue Number: 162-040-2 
Label: Hollywood Records

 
Peter S.


Gerelateerde links
 Startpagina

Score 117
Andere artikelen:
Gent 2000 - Filmconcert
Gent 2000 - Workshop
Media Ventures - Portret
Lisa Gerrard - Interview
John Powell - Interview
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy