Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Boekbespreking - The Album Cover Art of Soundtracks
Score 115, 03 03 2006BOEKBESPREKING: The Album Cover Art of Soundtracks - Verschenen in Score 115, juni 2000

Grafisch ontwerper Stefan Kassel en discjockey Frank Jastfelder zijn de samenstellers van dit unieke fotoboek. Foto's, beter gezegd, kleurafdrukken van honderden hoezen van soundtrack-lp's uit de periode 1950-1970. Beiden zijn fanatieke albumverzamelaars en hebben in diverse tijdschriften regelmatig over film en muziek geschreven. Dit unieke fotoboek is een weergaloos goed naslagwerk. De samenstellers beginnen met een voorwoord van grafisch ontwerper Saul Bass. Hij vertelt zijn ervaringen met regisseur Otto Preminger, waarvoor hij de begintitels van de film ontwierp, maar ook de hoes van de soundtrack-lp deed. Saul is een autoriteit op dat gebied.

Kassel en Jastfelder dragen het boek op aan al die ontwerpers die schitterende producten maakten en nalieten. Wat te denken van de hoes van de lp van de film Baby Doll, met een sexy Carroll Baker, de rode banen op Experiment in Terror, de tranen van Ingrid Bergman op For Whom the Bell Tolls, het silhouet van Steve McQueen op Bullitt, de futuristische tekeningen op Play Time of de elkaar kussende sterren op A Man and a Woman, The Thomas Crown Affair, John and Mary en Endless Love. En zo kunnen we nog wel even verder gaan. Gewoon heerlijk om in te bladeren.

The Album Cover Art of Soundtracks, Frank Jastfelder en Stefan Kassel, uitgever: Little, Brown & Company, Canada, ISBN 0-316-48240-4, 1997, 128 pagina's, $ 24.95

JW

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 115
Andere artikelen:
Boekbespreking: U.S. Soundtracks on CD
Saturn - Portret
Boekbespreking - The Score, Interviews With Film Composers
Legendary Movie Orchestra - Portret
James Newton Howard - Portret
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy