Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Boekbespreking - Verzamelaarscatalogus
Score 142, 23 03 2008ONMISBAAR BOEKJE VOOR DE VERZAMELAAR - Verschenen in Score 142, maart 2007


Het bezoeken van platenbeurzen is altijd een leuke en boeiende bezigheid. Zeker op internationale beurzen valt veel te beleven, vooral als je de lp of single vindt waar je al jaren naar op zoek bent. Of je ontdekt een plaat van je favoriete componist waar je niet eens het bestaan van wist en die ook nergens bekend is in de boeken, lijsten, catalogi of wat dan ook. Het is ook altijd goed uitkijken wat je koopt en zeker ook bij wie. Vooral op internationale beurzen kunnen de prijzen enorm verschillen. Waar bij de ene stand de vraagprijs voor een singletje 10 of 20 euro is, kan hetzelfde even verderop voor 1 of 2 euro te koop liggen. Het is dus goed kijken en vergelijken. Vooral de Franse standhouders kunnen soms extreem hoge bedragen vragen. Op de vraag waarom bepaalde singles en epís zo duur zijn, werd geantwoord dat het zeldzame exemplaren zijn die je nog maar zelden tegenkomt.

Toen ik deze vraag enkele jaren geleden stelde, heb ik wat prijzen genoteerd van singles en epís die in mijn verzameling zitten. We hebben het dan over bedragen tussen de 20 tot 60 euro. Afgelopen jaar heb ik wat van deze genoteerde singles en epís meegenomen en ze zogenaamd te koop aangeboden aan dezelfde Fransman van een paar jaar geleden. Ik kreeg van hem te horen dat het niets waard was omdat er zoveel in omloop zijn. Als ik ervan af wilde, kon ik ze het beste gewoon in een afvalcontainer gooien. Maar om mij toch tegemoet te komen wilde hij de hele partij wel voor een paar euro overnemen. Het blijft moeilijk te achterhalen wat nu wel of niet zeldzaam is.

Gelukkig is er nu een Frans boekwerkje verschenen met de titel Bandes originales de films Ė La cote des 45 tours franÁais. Vol. 1: 1954-1970, dat hierop mogelijk een antwoord geeft. In het boekje staan 890 afbeeldingen in kleur van Franse 45rpm-epís met originele filmmuziek. Dit alles is gesorteerd op alfabetische volgorde en iedere afbeelding is voorzien van ťťn of meerdere (*) sterretjes wat dan weer de zeldzaamheid aangeeft. Op de laatste pagina zijn nog een zevental winkels in Parijs vermeld die filmmuziek verkopen. Het boekje dat is samengesteld door Philippe Perrot, is zeker de moeite waard om aan te schaffen en is verkrijgbaar op platenbeurzen.

RV

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 142
Andere artikelen:
Boekbespreking - Brieven Miklůs Růzsa
Boekbespreking - Verzamelaarscatalogus
Herbert Stothart - Portret
Ennio Morricone - Ontvangt ere-Oscar
Oscar 2007 - Een wereld van uitersten
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy