Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Boekbespreking - Armando Trovajoli
Score 148, 28 10 2008Informatief boek over Armando Trovajoli

Armando Trovajoli geldt als de oudste nog in leven zijnde filmcomponist in Italië. Hij werd geboren op 2 september 1917 in Rome. Hij heeft een uitstekende reputatie met 300 films en hij was ook in de jazz een grote naam. Tot en met 2006 was Trovajoli nog actief als filmcomponist. Hij was 89 toen hij muziek voor Marcello,una vita dolce schreef (een documentaire over Marcello Mastroianni).

Het boek omvat een reeks eerbetonen aan Armando door o.a. Sophia Loren, Ettore Scola, Dino Risi en Luigi Magni. Het aardige is dat deze zowel in het Italiaans als in het Engels zijn. Zo vertelt Sophia Loren onder andere dat ze in 1957 een nummer 1 hitsingle had met Che m'è imparato a fa. Een compositie van Trovajoli.

Wie films van Ettore Scola kent, heeft de muziek van Trovajoli wel eens gehoord. Alle Scola films zijn voorzien van zijn muziek. Het is melodieus, easy listening en veelzijdig. Het boek bevat een filmografie en staat verder vol met filmtitels, foto's van posters, platenhoezen (ook hele zeldzame), filmscènes en personalia. Naast de 122 pagina's in kleur en zwart-wit heeft het boek ook nog een cd in de laatste pagina met muziek uit onder anderen Che ora è?, Le Bambole, Profumo di donna, Seven Golden Men, C'eravamo tanto amati, La famiglia, Ieri oggi domani, Una giornata particolare en andere. In totaal 17 tracks waarvan een paar inedits. Voor de liefhebber van de Italiaanse cinema.

Armando Trovajoli. Maurizio Baroni en Marco D'Ubaldo. Mediane Libri, Milaan, 2007.

ISBN 8889886161, 122 blz. Adviesprijs € 22,90. Te bestellen bij o.a. www.intermezzomedia.com.

Sijbold Tonkens

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 148
Andere artikelen:
Cd-recensies
Meirmans/Snitker/Wiegel - Interview
Harry Gregson-Williams - Interview
Virgil Thomson - Portret
Leonard Rosenman - In memoriam
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy