Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Dvd-recensies
Score 149, 18 01 2009DVD-RECENSIES - Verschenen in Score 149, oktober 2008

MUSIC FOR THE MOVIES: GEORGES DELERUE
BMG-Sony D 4177
59 minuten

Al enige tijd circuleert de dvd-reeks Music For the Movies, geheel gewijd aan beroemde filmcomponisten. Deze dvd gaat over de Franse filmcomponist Georges Delerue. Een uur lang kunnen we kijken naar deze interessante documentaire van regisseur Jean-Louis Comelli. Centraal in deze documentaire staan interviews en filmfragmenten. Interviews zijn er van de regisseurs Oliver Stone en Ken Russell. Daarnaast komen enkele filmeditors aan het woord met wie Delerue heeft samengewerkt. We zien en horen talrijke film- en muziekfragmenten uit Delerues Franse, Engelse en Amerikaanse films.

Allereerst Hiroshima mon amour van Alain Resnais en Jules et Jim van François Truffaut. Daarnaast fragmenten uit Salvador en Platoon van Stone en Women in Love van Russell. Ze worden aangevuld met fragmenten uit andere beroemde films, zoals Tirez sur le pianiste, La nuit américaine en L’histoire d’Adèle H.

Music For the Movies is een boeiende docu die laat zien hoe boeiend maar ook moeilijk de relatie is tussen een filmregisseur en filmcomponist. Voor mensen die daarover meer willen weten is deze docu een zeer aangename verrassing.                                                           

JW

 
ENNIO MORRICONE – LA MIA MUSICA
4CD & 1DVD Note di Pace
Ars Latina 195978 Italië

Een Digipack met vier cd’s en een dvd is onlangs in Italië verschenen. De vier cd’s zijn bijzonder voor verzamelaars omdat ze liveregistraties van de concerten van de Maestro bevatten. De opnames zijn gemaakt in Seoul, Tokio, Rome, Verona, New York en Krakau. Disc 1: jaren ‘60, 15 tracks; Disc 2: jaren ‘70, 13 tracks; Disc: 3 jaren ‘80, 19 tracks; Disc 4: jaren ‘90, 14 tracks.

Het bijzondere verder is dat er naast filmmuziek ook aandacht wordt geschonken aan de niet-filmmuziek die Morricone heeft geschreven door de jaren heen. Dit is meestal atonale muziek. Verder heeft het digipack nog de dvd Note di Pace, die ook los verkrijgbaar is. Het betreft het integrale concert in Venetië op het San Marcoplein op 10 september 2007. Met allemaal hoogtepunten uit zijn carrière. Bijzonder is te vermelden dat Morricone zijn orkest uit Rome heeft meegenomen, het gemengd koor is Venetiaans.  Als bonus staat er ook nog Voce dal silenzio op, een concert van ruim een half uur geschreven voor de slachtoffers van 11 september 2001 in New York. Voor de complete inhoud van deze set verwijs ik naar www.chimai.com, de website waarop alle Morricone-uitgaven in detail omschreven staan. De prijs van deze set is bijna € 90, maar voor Morriconefanaten zeer de moeite waard. o.a. verkrijgbaar bij www.tarantula-records.com.                                       

ST                                                                                                                                              

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 149
Andere artikelen:
Cd-recensies
Dvd-recensies
Boekbespreking - Film music
Cees Bijlstra - Muzikaal eerbetoon
Daniel Tarrab en Andrés Goldstein - Interview
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy