Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Blu-ray-recensies
Score 156, 12 07 2010BLU-RAY-RECENSIES


1939 was een bijzonder jaar in de filmgeschiedenis van Hollywood. In dat jaar verschenen twee bijzondere films die tot op de dag van vandaag nog steeds in de top 10 staan van beste films aller tijden. We hebben het over de speelfilms Gone with the Wind en The Wizard of Oz. Eind vorig jaar werd dan ook wereldwijd aandacht besteed aan de 70ste verjaardag van beide films.

GONE WITH THE WIND

Gone with the Wind is op blu-ray uitgebracht in een fraaie box waarin zich vier schijfjes bevinden. Op disc 1 is de film beter dan ooit te bewonderen. Het geluid en de muziek, die opgewaardeerd zijn tot TrueHD 5.1, klinken prachtig. Op de tweede blu-ray-disc zijn de vele extra’s te vinden, zoals de twee uur durende documentaire The Making of a Legend: Gone with the Wind uit 1989, Restoring a Legend, een 1½ uur durende film over de restauratie, de historische film The Old South (1940) van regiseur Fred Zinnemann en verder de documentaires 1939: Hollywood’s Greatest Year, Vivien Leigh: Scarlet and Beyond, de tv-special The Scarlett O’Hara Wars (1980) en nog veel meer.

Ook vinden we in de box een dubbel-dvd met de zes uur durende film MGM: When The Lion Roars (1992). Heel bijzonder is de voor deze uitgave speciaal samengestelde cd met niet alleen de originele muziek van Max Steiner, maar ook de openingsmuziek van Alfred Newman. Verder bevat de box nog een 52 pagina’s dik fotoboek, een herdruk van het originele souvenirboek en foto’s. 

THE WIZARD OF OZ

Ook The Wizard of Oz is op blu-ray uitgebracht in een fraaie box met daarin vier schijfjes. Op disc 1 vinden we de film. Ook hier ziet de film er beter uit. Voor het geluid en de muziek is er de keuze tussen TrueHD 5.1 of  het originele monogeluid. Bovendien kunnen we de film ook bekijken met alleen muziek. Als extra vinden we op de blu-ray-disc een ‘5.1 Sing-Along Feature’. Verder is deze disc vol met vele documentaires, bioscooptrailers en een kijkje in de ‘Audio Vault’. Op de tweede blu-ray-disc vinden we nog meer ‘Oz’ documentaires plus zes speelfilms, te weten The Wonderful Wizard of Oz (1910), His Majesty, The Scarecrow of Oz (1914), The Patchwork  Girl of Oz (1914), The Wizard of Oz (1925), The Wizard of Oz (1933) en The Dreamer of Oz (1990).

In deze box vinden we ook weer de dubbel-dvd met de film MGM: When The Lion Roars (1992), een 52-pagina’s dik fotoboek, een herdruk van het complete ‘campaign book’, foto’s en als topstuk een replica van het originele ‘Wizard of Oz’-horloge, dat alleen in deze box zit en niet los te koop is. Ondanks het feit dat deze twee boxen uitgebracht zijn in de VS, zijn de blu-ray-films regiovrij en Nederlands ondertiteld.

RV

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 156
Andere artikelen:
Cd-recensies
Blu-ray-recensies
Boekbespreking - In gesprek met jong talent
Oscar 2010 - Up naar de digitale scores
Alexandre Desplat - Interview
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy