Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Boekbespreking - Filmjaarboek 2002
Score 127, 09 12 2005BOEKBESPREKING: Filmjaarboek 2002 - Verschenen in Score 126, juni 2003

Daar is-ie weer, het nieuwe Filmjaarboek. Een immense kluif om dat elk jaar weer te doen verschijnen, maar ook dit jaar is het weer gelukt. Cinemusica mocht weer een kleine bijdrage leveren. Na het voorwoord is er een beschouwend jaaroverzicht. Alle grote filmprijzen worden benoemd in een aparte rubriek. In een artikel wordt aandacht besteed aan de auteur van het jaar: Paul Thomas Anderson. Hij krijgt een hommage vanwege zijn film Punch-Drunk Love.

Harry Peters belicht daarna de succesformule van de Nederlandse familiefilm aangevuld met een overzicht van alle Nederlandse kinder- en familiefilms vanaf 1932 tot nu. Het grootste deel van het boek beslaat natuurlijk het overzicht van de vertoonde films in 2002. Ze staan er weer allemaal: van 8 femmes tot en met Zus & zo. Ook noemt het boek bij de meeste films weer de soundtrack met de gegevens van de platenmaatschappij. De muziekcredit vermeldt de componist van de originele score, de speciaal voor deze film geschreven muziek. Na dit omvangrijke overzicht sluit het boek af met een overzicht van de film- en videodistributeurs, een overzicht van de bezoekcijfers per film, een regisseursregister en een titelregister. Een fantastisch naslagwerk.

Filmjaarboek 2002, Alle bioscoopfilms van 2002, samenstelling: Hans Beerekamp, Mariska Graveland en Harry Peters. Uitgever: International Theatre & Film Books, Amsterdam 2003, ISBN 9064036314, 238 blz. Prijs: 17.

JW
Gerelateerde links
 Startpagina

Score 127
Andere artikelen:
Odna - Concertverslag
Oscar 2003: Urenlang wegdromen bij Frida? - Beschouwing
De geboorte van de filmmuziek - Historische terugblik
Henny Vrienten - Zeemansvrouwen
Boekbespreking - Filmjaarboek 2002
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy