Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Gent 2003 - WSA-concert
Score 129, 09 12 2005Gent 2003: WSA-concert - Verschenen in Score 129, december 2003

Op zaterdag 12 oktober vond in concertzaal Bijloke te Gent het WSA-concert plaats. Tijdens dit concert werden voor de derde keer de prestigieuze World Soundtrack Awards uitgereikt, terwijl Maurice Jarre werd geŽerd met een Lifetime Achievement Award voor zijn gehele úuvre. Actrice Jeanne Moreau mocht hem deze prijs overreiken. De winnaar van de tweede editie van een competitie voor jonge Belgische componisten werd Michael Van Craeynest. Hij schreef een goede score voor de stomme, korte film Babyís Peril uit 1906.

Maar er was vooral veel muzikaal te genieten. Voor de pauze was er de suite Picture Disc van Hooverphonic, uitgevoerd door het Nationaal Orkest van BelgiŽ onder leiding van Dirk Brossť. Daarnaast was er een suite met muziek van Klaus Badelt uit de films The Time Machine, Ned Kelly en Pirates of the Caribbean.

Hoogtepunt was voor de pauze het muzikaal eerbetoon aan Maurice Jarre met de ouverture voor Lawrence of Arabia, Laraís Theme uit Dr. Zhivago en een thema uit Paris brŻle-t-il? Na de pauze konden de vele honderden genodigden genieten van de Patrick Doyle show. De componist had negen muziekstukken uitgezocht die met verve werden begeleid door het Nationaal Orkest van BelgiŽ. Hij praatte de muzikale themaís aan elkaar en deed dat met veel humor en leuke anekdotes. Een onvergetelijk uur met muziek uit Much Ado About Nothing (ouverture), Indochine (The Escape), Henry V (St. Crispinís Day), Sense and Sensibility (My Fatherís Favorite), Calender Girls (One More Hour, Doyleís meest recente film), Frankenstein (The Creation), Carlitoís Way (Opening Elegy), Une femme franÁaise (met een mooi solistisch optreden van GaŽlle Mechaly) en Hamlet (My Thoughts Be Bloody). Een onvergetelijk concert.

JW
Gerelateerde links
 Startpagina

Score 129
Andere artikelen:
Nicola Piovani - Concertverslag
Hooverphonic - Concertverslag
Maurice Jarre - Interview
Peer Raben - Interview
Raymond van het Groenewoud - In concert
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy