Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Raymond van het Groenewoud - In concert
Score 129, 09 12 2005RAYMOND v/h GROENEWOUD - In concert - Verschenen in Score 129, december 2003

Het filmfestival van Gent heeft bij haar concerten altijd een Belgische componist. Dit keer was het de beurt aan Raymond van het Groenewoud, de Vlaamse Jacques Brel. Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het festival had hij het idee opgevat een concert samen te stellen met muziek en songs die hij maakte voor een aantal Belgische films en dan in symfonische uitvoering. Raymond van het Groenewoud en het Vlaams Radio Orkest was ruim anderhalf uur muzikaal genieten. Met zijn rauwe stem, gevoelige teksten, humor, interactie met de zaal, zijn goede piano- en gitaarspel wist hij iedereen te boeien. Al zijn toppers passeerden de revue. De songs Bostella, de protestsong Ik wil je hier bij mij, Bij jou te zijn, Ik ben God niet, Zoals gewoonlijk (My Way, naar het origineel van Claude François), Ik wil de grootste zijn, Twee meisjes, Intimiteit en Zanger zonder meer hadden weliswaar niets met film te maken, maar zetten wel de zanger goed neer.

Maar filmmuziek was er ook. Uit Brussels by Night zong hij Si tous les gars du monde, het titelthema en Het gras is nat. Uit de film Walhalla het instrumentale walsje (op piano), uit Sailors’s Don’t Cry de titelsong en het instrumentale Harry’s Theme uit Crazy Love. Ten slotte Lucky Manuelo uit Iedereen beroemd!

Van het Groenewoud en een symfonieorkest bleek een gelukkige combinatie die voor herhaling vatbaar is. Dat bleek ook uit de drie toegiften. Van het Groenewoud volgend jaar als Belgisch aandeel op het WSA-concert?

JW
Gerelateerde links
 Startpagina

Score 129
Andere artikelen:
Nicola Piovani - Concertverslag
Hooverphonic - Concertverslag
Maurice Jarre - Interview
Peer Raben - Interview
Raymond van het Groenewoud - In concert
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy