Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Hooverphonic - Concertverslag
Score 129, 09 12 2005HOOVERPHONIC - Concertverslag - Verschenen in Score 129, december 2003

Hooverphonic en film, dat is geen onverwachte combinatie. Hun muziek is dan ook zeer populair bij regisseurs die op zoek zijn naar een beklijvende sfeer. Hooverphonics doorbraak kwam met de single 2Wicky die Bernardo Bertolucci gebruikte voor de opening van zijn film Stealing Beauty. Sindsdien is Hooverphonics muziek opgedoken in tal van reclamefilms, televisieseries en speelfilms. 2Wicky was zelfs een tweede keer te horen in I Know What You Did Last Summer, als achtergrondmuziek bij een slachtpartij op een winkelmeisje. De hitsingle Mad About You kwam zelfs in drie films voor: New Best Friend, Driven en South Kensington.

De unieke sound van Hooverphonic mengt subtiel exotisme met hemelse klanken en dramatiek; zij intrigeert niet alleen regisseurs maar ook reclamemakers. Zelfs in de serie Baywatch werd een nummer van de groep gebruikt. En dan hebben we het nog niet gehad over het sterkste wapen van de band: zangeres Geike Arnaert (foto). Haar warme, sensuele stem doet je wegdromen in een wereld van romantiek en sentimentalisme.

Leider van de groep is Alex Callier. “Hooverphonic bestaat sinds 1996. We zijn met z’n drieën: zangeres Geike Arnaert, Raymond Geerts en ikzelf. Ik schrijf al vanaf mijn 10de jaar liedjes en vanaf mijn 16de heel serieus. Ik heb een filmmuzikale opleiding omdat je dan ook alles leert van audio en techniek. Ik componeer alle muziek, die ik het liefst omschrijf als muzikaal geluid, soundscape. Tegenwoordig is mijn muziek meer orkestraal dan sounddesign. Ik maak als componist ook muziek voor speelfilms en commercials. Met Hooverphonic maak ik muziek voor films die niet echt bestaan, maar zo filmisch dat regisseurs mijn muziek gebruiken voor hun eigen films. Mijn inspiratie haal ik uit het werk van Danny Elfman, Angelo Badalamenti, Thomas Newman, Michael Nyman en John Barry.” Het optreden van Hooverphonic tijdens het WSA-concert was een verademing en een muzikaal hoogtepunt.

JW
Gerelateerde links
 Startpagina

Score 129
Andere artikelen:
Nicola Piovani - Concertverslag
Hooverphonic - Concertverslag
Maurice Jarre - Interview
Peer Raben - Interview
Raymond van het Groenewoud - In concert
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy