Website
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
  Albums  
  Tracks  
Christopher Lennertz - Miniportret
Score 162, 14 07 2011PAASMUZIEK VAN EEN VEELZIJDIG COMPONISTHet zijn drukke tijden voor Christopher Lennertz. Hop, de paasfilm waarvoor hij een levendi-ge score schreef, draait dankzij een late Pasen nog steeds in de bioscopen. En een nieuwe film met zijn muziek staat alweer aangekondigd voor de zomer. Onlangs organiseerde hij een liefdadigheidsproject met tal van Hollywoodcollega´s en een speciale cd-box met muziek voor de game Medal of Honor werd twee weken geleden feestelijk gepresenteerd in Hollywood.

Christopher Lennertz (foto, geboren in 1972) is een van de vele hedendaagse componisten uit Hollywood die faam verwierf met zijn gamemuziek. Voor enkele delen van de populaire game Medal of Honor schreef hij de muziek, maar ook voor The Simpsons en enkele James Bond-games. De laatste jaren maakt Lennertz furore met muziek voor met name komedies zoals verleden jaar met Marmaduke en Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore.

Een van zijn andere specialiteiten is muziek voor animatiefilms. Films als Alvin and the Chipmunks (2007) en nu Hop (beide geregisseerd door Tim Hill) krijgen vaart en extra humor dankzij Lennertz´ ontwapenende muziek. In Hop wordt de zoon van de paashaas aangereden door een losbol die het edele dier vervolgens onder zijn hoede neemt. Volgens regisseur Hill vormt de score van Lennertz een eenheid, ook al is sprake van wel heel uiteenlopende soorten muziek. Hill: ʽIk ben dol op wat Chris deed met zijn thema´s en hoe hij bij het orkestreren van zijn composities de percussie overeind liet. Hij heeft soms scènes weten te versterken met kleur en precisie waar ik dat niet voor mogelijk had gehouden. De score is bekwaam en vakkundig geschreven, variërend van een klassieke animatiestijl tot bluesy en door percussie gedreven composities, die allemaal bijdragen aan een opwindende luisterervaring.ʼ

Zijn veelzijdigheid spreidde Lennertz onlangs ten toon door een uniek project te initiëren. Om geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti bijeen te halen, schreven 25 bekende filmcomponisten onder de titel The Concert for Haiti een Symphony of Hope die op 26 maart jongstleden in Hollywood werd opgenomen onder Lennertz´ leiding. 90 muzikanten en een 60 koppig koor namen het concert op. De opbrengst van de cd en download met dit concert gaat naar Hands Together, een nonprofitorganisatie die zich inzet voor slachtoffers van rampen.

Tenslotte was er medio april de release van een speciale Medal of Honor-box, bestaande uit acht cd´s met de muziek voor de vele afleveringen van deze immens populaire game, geschreven door Michael Giacchino, Lennertz en Ramin Djawadi, stuk voor stuk grote namen in Hollywood. De box verscheen op La-La Land Records in een limited edition. Komende zomer kunnen we van Lennertz weer een nieuwe score verwachten, althans in de Verenigde Staten waar Horrible Bosses dan in première gaat. Een komedie …..          

PS

Gerelateerde links
 Startpagina

Score 162
Andere artikelen:
Cd-recensies
Boekbespreking - Verhalen uit de oude doos
Christopher Lennertz - Miniportret
Rogier van Otterloo - Hommageconcert
Philip Miller - Interview
Opties
Printer VersiePrinter Versie
VersturenVersturen

Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy