Score
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
Paul M. van Brugge  
  Albums  
Discografie  
  Tracks  
  Cinemusica Componisten Database  
  Database : Paul M. van Brugge  
     
  Componist: Paul M. van Brugge  
     
 
Paul M. van Brugge
Naam: Paul M. van Brugge
Geboren: 1959
Genre: Filmmuziek
   
Discografie  
 
     
Biografie
 

Paul M. van Brugge (Rotterdam, 1959) studeerde compositie en arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium met onder meer Klaas de Vries en Bob Brookmeyer. Toen hij afstudeerde had hij al concertmuziek geschreven en gearrangeerd evenals muziek voor toneel, moderne dans en bedrijfsfilms geschreven. Als muzikant (piano) toerde hij met vele jazzensembles waarvoor hij muziek componeerde en arrangeerde.

In 1986 ontmoette Van Brugge filmregisseur Alejandro Agresti die hem vroeg de score te schrijven voor zijn tweede lange speelfilm El amor es una mujer gorda (1987). Sindsdien hebben ze samen gewerkt bij de scores van alle lange films van Agresti waaronder Boda secreta (1989), Buenos Aires Vice Versa (1996) en – meest recent – Valentín (2002).
                          
Van Brugge componeerde ook de muziek van films van andere regisseurs, zoals Otakar Votocek (Wings of Fame, 1990), Esmée Lammers (Lang leve de koningin, 1995), Danniel Danniel (Winter 1989, 1998). Verder produceerde Van Brugge scores voor Gabriel Axel (Amled, 1994) en Peter Greenaway (The Baby of Mâcon, 1993).

Naast filmmuziek heeft Van Brugge vanaf 1993 concertante muziek geschreven waaronder: Stroom, concert voor acht celli en basklarinet (openingsconcert van het Gaudeamusconcours in 1993), Bacchanaal voor 16 musici (1996), Distancias voor solotrompet (2000), Grafdans voor Holland Symfonia en de Amsterdam Klezmer Band (2003) en Song of Cassandra, zijn eerste kameropera (2005). Van Brugge heeft ook muziek geschreven voor moderne jazzensembles waaronder I Told You voor jazzkwartet (1995 ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Berklee Music College in Boston), Espacios (2001, in opdracht van het Metropole Orkest) en onlangs Dyads in opdracht van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst (2005, Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard).

Van Brugge werd genomineerd als beste componist door het Nederlands filmmuziekmagazine Score in 2001. Hij werd genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor zijn score voor Go West, Young Man! in 2003. Afgelopen jaar ontving hij de Condor de Plata van het Genootschap van Argentijnse Filmcritici voor zijn score voor Valentín en in oktober 2005 het Gouden Kalf voor de beste muziek voor Alias Kurban Saïd. Ten slotte heeft Van Brugge diverse masterclasses filmmuziek gegeven aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, DoxBarcelona en het Deens Filminstituut. Sinds 1997 doceert hij compositie en arrangeren aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium.

Prijzen

2003 Nominatie Gouden Kalf voor Go West, Young Man!

2004 Beste score van het Genootschap van Argentijnse filmcritici voor Valentín

2005 Gouden Kalf voor Alias Kurban Saïd

 
Filmografie
 
1987 El amor es una mujer gorda
1988 State of Town
1989 Boda secreta
1990 Luba
1990 Wings of Fame
1990 A Short Story About Nothing
1991 Modern Crimes
1991 Library Love
1992 Rapado
1992 Solo amigos / Alleen maar vrienden
1993 El acto en question
1993 The Turning Point
1995 Lang leve de koningin
1996 Advocaat van de hanen
1996 Buenos Aires Vice Versa
1996 Jean Rhys – En de vrouw is een vreemde
1997 Lang leve de koningin (tv-serie)
1997 El Cruz
1997 Het elektronische gordijn
1997 De man met de camera
1997 fl.19,99
1998 De Eindhovensche Golf
1998 Sombermans actie
1998 Winter 1989
1998 El viente se llevó lo qué / Door de wind gejaagd
1998 Het Hofvijversprookje
1998 De ziener (tv)
1998 Letter en geest
1999 De rode zwaan
1999 Yo soy asi
2000 Una noche con Sabrina Love
2000 A Sad Flower in the Sand (tv)
2001 Down
2001 Villa des Roses
2002 Tom & Thomas
2002 Valentín
2002 Go West,Young Man!
2002 Tour des légendes
2002 The Holocaust Experience
2002 Kort Rotterdams – Zwijg
2003 De meester en zijn leerling
2003 How do you Rotterdam?
2003 Het zuiden
2003 Stilleven van een schilder
2003 Tegen het vergeten
2004 Alias Kurban Saïd
2004 Milan en de zielen (tv)
2004 Love me or Leave me
2005 Geluk
2006 Portrait of Dora Dolz
2006 De uitverkorene (tv)
2006 De tuin der afwezigen
 
   
Inhoud
 Inhoud

 Agenda
 Cd's Cinemusica
 Concerten
 In productie
 In roulatie
 Nieuws
 Archief
 Links
Score 141


Klik hier voor meer informatie


Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy