Score
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
Rainer Hensel  
  Albums  
Discografie  
  Tracks  
  Cinemusica Componisten Database  
  Database : Rainer Hensel  
     
  Componist: Rainer Hensel  
     
 
Rainer Hensel
Naam: Rainer Hensel
Geboren: 1957
Genre: Filmmuziek
   
Discografie  
 
     
Biografie
 

Geboren in 1957 in Duitsland. Vanaf zijn derde levensjaar woonachtig in Nederland. Heeft geen conservatorium opleiding genoten, is autodidact. Heeft wel een studie psychologie gedaan. Hensel leerde op jonge leeftijd viool spelen en daarna andere instrumenten. Vervolgens speelde hij in diverse Haagse popbandjes. Rainer leerde Theo van Gogh in de jaren ’70 kennen via zijn broer. Dankzij Theo rolde hij de filmmuziekwereld in, te beginnen met Theo’s debuutfilm Luger in 1981. Nadien werd hij huiscomponist van Theo en was steeds sprake van een goede samenwerking dankzij veel overeenkomsten, zowel persoonlijk als op muzikaal gebied.

Rainer was van januari tot december 1983 werkzaam als saxofonist/arrangeur bij de band van Hans de Booy. In oktober 1986 maakte hij een tournee van vijf weken met het orkest Zampano door Japan ter promotie van de filmmuziek uit de films van Theo van Gogh. In juli 1991 verscheen van zijn hand Calosso, een multimediaproject met muziek, filmdialogen, filmgeluiden en abstracte kunst voor het theaterfestival in Den Haag. In april 1997 vond de première plaats van Toti, de productie van een theaterstuk met Peer Mascini, onder regie van Sam Bogaerts. Rainer componeerde de muziek voor koor en orkest, dirigeerde het koor en was saxofonist van de band evenals componist/arrangeur voor het tango-orkest.

Naast film- en theatermuziek schreef Rainer ook muziek voor tal van bedrijfsfilms en commercials.

In 2005 werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film Valse wals.



 
Filmografie
 
1981 Luger
1982 Miramar, a New Way (tv)
1984 Man in de war
1983 Een dagje naar het strand
1987 Terug naar Oegstgeest
1989 Loos
1989 Seven Days in Burma
1993 Vals licht
1994 Eva (tv)
1995 De eenzame oorlog van Koos Tak (tv-serie)
1996 De angst van Zorg (tv)
1996 Blind date
1997 Au! (tv-serie)
1998 De pijnbank
1999 Tessiger
1999 De Afrikareizen (tv)
2000 Baby Blue
2001 De nacht van Aalbers (tv)
2003 Najib & Julia (tv-serie)
2003 Vrijdag de 14de – Erekwestie (tv)
2003 Interview
2003 Boy Meets Girl Stories (tv)
2004 Cool!
2004 Andre Kuipers (tv)
2005 Medea (tv-serie)
2005 06/05
2005 Ter ziele
2005 Valse wals


 
   
Inhoud
 Inhoud

 Agenda
 Cd's Cinemusica
 Concerten
 In productie
 In roulatie
 Nieuws
 Archief
 Links
Score 141


Klik hier voor meer informatie


Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy