Score
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
Laurens van Rooyen  
  Albums  
Discografie  
  Tracks  
  Cinemusica Componisten Database  
  Database : Laurens van Rooyen  
     
  Componist: Laurens van Rooyen  
     
 
Laurens van Rooyen
Naam: Laurens van Rooyen
Geboren: 1935
Genre: Filmmuziek
   
Discografie  
 
     
Biografie
 

Laurens van Rooyen werd geboren in 1935 in Utrecht en studeerde af aan het conservatorium van deze stad. Maakte hij als conservatoriumtalent al furore door met medeleerling Herman van Veen het succesvolle muziektheater Harlekijn op te richten, enige tijd later ontpopte hij zich als pianist, muziekpedagoog, koordirigent en bovenal als filmcomponist. In die laatste hoedanigheid schreef hij (bekroonde) symfonische muziekwerken voor documentaires en speelfilms. In de jaren ’70 en ’80 was hij één van de meest vooraanstaande filmcomponisten in Nederland. Hij heeft in zijn muzikale carrière meer dan 45 cd’s uitgebracht en treedt regelmatig op in de Nederlandse theaters en concertzalen. Met name zijn symfonische scores, bij voorbeeld La Grande Parade en de filmmuziek uit Eline Vere, worden door grote orkesten in hun programmering opgenomen. Met Robert Long schreef Van Rooyen een symfonisch sprookje voor jongeren dat in 2000 zijn première beleefde en door diverse nationale en internationale jeugdsymfonieorkesten zal worden uitgevoerd. Regelmatig treedt hij op met zijn eigen orkest Het Collegium. Recent verraste hij vriend en vijand met de baanbrekende dance opera Orfeo die op 27 oktober 2005 in première ging en volgend jaar in Rotterdam en Parijs te zien is.

Van Rooyen dirigeert koren van uiteenlopende aard en verdiept zich de laatste jaren in de verbinding tussen muziek en natuur, muziek en maatschappelijke vraagstukken. In dat kader werd hij uitgenodigd concerten te geven voor de Verenigde Naties in New York. Hij is van mening dat voor ieder mens muziek van groot belang is voor een beter functioneren en dat bij vrijwel ieder mens meer muzikale aanleg aanwezig is dan algemeen wordt aangenomen.

Website

www.laurensvanrooyen.nl

Prijzen

Gouden Harp voor zijn werk als componist, pianist en muziekpedagoog.

 
Filmografie
 
1976: Sometimes a little help (tv)
1977: Rembrandt fecit 1669
1978: Mysteries
1979: Een vrouw als Eva
1980: Lieve jongens
1981: Een vlucht regenwulpen
1982: De drie generaties
1983: Brandende liefde
1991: Eline Vere
1995: AfFair play
1998: Serengeti Symphony
 
   
Inhoud
 Inhoud

 Agenda
 Cd's Cinemusica
 Concerten
 In productie
 In roulatie
 Nieuws
 Archief
 Links
Score 143


Klik hier voor meer informatie


Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy