Score
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
Benjamin Ashkenazy  
  Albums  
Discografie  
  Tracks  
  Cinemusica Componisten Database  
  Database : Benjamin Ashkenazy  
     
  Componist: Benjamin Ashkenazy  
     
 
Benjamin Ashkenazy
Naam: Benjamin Ashkenazy
Geboren: 1940
Genre: Filmmuziek
   
Discografie  
Benjamin Ashkenazy website
 
     
Biografie
 

Benjamin Ashkenazy werd op 28 maart 1940 geboren in Sofia (Bulgarije). In 1948 emigreerde de familie naar IsraŽl. Na zijn studie compositie (bij J. Sadai) en directie, piano en klarinet aan de Tel Aviv University en de Rubin Academy in Jeruzalem te hebben voltooid, vertrok hij naar Europa om daar verder te studeren bij de dirigenten Franco Ferrara, Roberto Benzi en Sergio Celibidache. In 1973 vestigde Ashkenazy zich in Nederland en studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag orkestdirectie bij Louis Stotijn en compositie bij Peter Schat.

Ashkenazy dirigeerde orkesten in Nederland, Polen, RoemeniŽ, ItaliŽ, IsraŽl en in Bulgarije. In Nederland had hij een eigen kamerorkest (Nederlands Sinfonietta), dat zich voornamelijk toelegde op muziek van de 20ste eeuw. Hij is adviseur en vaste gastdirigent van het Vidin Philharmonic Orchestra (Bulgarije) en het Transylvania State Philharmonic Orchestra Cluj-Napocca (RoemeniŽ). Daarnaast geeft hij les in compositie, theorie en directie aan de Schumann Akademie in Den Haag. Sinds 1993 is hij artistiek directeur van het Internationale Klassieke Muziekfestival in Warschau.

Ashkenazy componeerde een groot aantal orkestwerken evenals kamermuziek en filmmuziek. Hij heeft reeds vele opdrachten in het buitenland gekregen.
Websitewww.ashkenazy.nl

 
Filmografie
 
1981 De dame en de marskramer
 
   
Inhoud
 Inhoud

 Agenda
 Cd's Cinemusica
 Concerten
 In productie
 In roulatie
 Nieuws
 Archief
 Links
Score 143


Klik hier voor meer informatie


Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy