Score
 Startpagina
 Over Score
 Contact
 Zoeken
Abonnees
Gebruikersnaam

Wachtwoord
 Aanmelden
Cinemusica Database
Zoeken  
  Componisten  
A-Z  
Paleis van Boem  
  Albums  
Discografie  
  Tracks  
  Cinemusica Componisten Database  
  Database : Paleis van Boem  
     
  Componist: Paleis van Boem  
     
 
Paleis van Boem
Naam: Paleis van Boem
Geboren: 1959
Genre: Filmmuziek
   
Discografie  
 
     
Biografie
 

Het Paleis van Boem bestaat uit Martin Vonk en Jaap de Weijer. Martin werd op 16 januari 1959 geboren in Rotterdam en volgde de klassieke opleiding slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium. Jaap werd geboren op 20 mei 1959 in Wageningen en volgde de opleiding slagwerk lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Het duo heeft muziek gecomponeerd voor uiteenlopende media: toneel, dans, film, radio, televisie, maar ook voor commercials, exposities, enz. Hun eerste opdracht was de muziek voor het toneelstuk Merlijn van het RO Theater in 1985. Daarna volgden bij hetzelfde gezelschap talrijke toneelstukken evenals voor andere gezelschappen en voor vrije producties. Vanaf 1993 werkt het duo ook voor het Duitse theater (onder meer voor het Staatstheater Mainz, Schauspiel Essen, de Münchner Kammerspiele). Met hun score voor Mike van Diems Oscarwinnaar Karakter (1997) maakte het Rotterdamse duo ook naam in de filmwereld. Het jaar erop volgde de succesvolle tv-serie Oud geld. Tal van producties voor film, theater en televisie zouden na deze successen volgen.



 
Filmografie
 
1988 Vuurdoop

1988 WAF

1989 Elcker

1991 Ceci n’est pas une voiture

1991 Stroomopwaarts / Way upstream

1992 deel Schokverwerking

1992-1995 Pleidooi (tv-serie)

1993 Waardenberg & de Jong (tv)

1993 De man in het raam (tv)

1994 Een hete zomer (tv)

1994 Een galerij (tv)

1995 Gestolen uren (tv)

1997 Karakter

1997 – 2003 Sportpaleis De Jong / De Jong in uitvoering / Holland Sport (tv)

1998 De dag dat ik besloot (tv)

1998-1999 Oud geld (tv-serie)

2000 Dutch Approach (tv)

2001 Men are Dogs / Dial 9 for Love

2001 De val

2001 Zonen van Suriname (tv)

2002 De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg (tv)

2002 Paramaribo Papers

2002 Waardenberg & de Jong (tv)

2002 De ramp (tv)

2003 Van God los

2003 Escape from Paradise

2003 Fast Forward

2003 De ordening (tv)

2003 Hollands licht

2004 Ik ben sterk (tv)

2004 Twee dromen (tv)

2005 Don’t catch my face

2005 Anna II

2005 Jamila

2005 Spoorloos verdwenen (tv-serie)

2005 Oswald’s Traces

2005 De Griezelbus

2006 Don

2006 Divina Gloria (tv)

 
   
Inhoud
 Inhoud

 Agenda
 Cd's Cinemusica
 Concerten
 In productie
 In roulatie
 Nieuws
 Archief
 Links
Score 143


Klik hier voor meer informatie


Login: Redactie | Abonnees | Top Pagina


© 2005 Stichting Cinemusica | Website by RISQ Consultancy